21 Kasım 2012 Çarşamba

Tunus'ta İş Yapan Firmalara Müjde

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Eximbank'ın Tunus'a 200 milyon dolar ülke ihracat kredisi açıldığı müjdesini verdi. Bakan Çağlayan, kredinin yıllık faiz oranının yüzde 1.5, vadesinin ise yatırım malları ithalatında 7 yıl, yatırım proje finansmanında ise inşaat dönemi hariç 10 yıl olacağını vurguladı.
Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Tunus'a açılan ülke ihracat kredisiyle ilgili bilgi verildi. Açıklamaya göre söz konusu kredi, Türk menşeli yatırım malları ithalatında, Türk firmalarınca üstlenilen kamu yatırım projelerinin finansmanında ve genel olarak yüzde 85'i Türk menşeli mallar-hizmetler kullanılarak gerçekleştirilecek özel sektör yatırım projelerinin finansmanında kullanılacak.

Tunus'ta İş Yapanlara Büyük Kolaylık

 Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye İhracat Kredi Bankası'nın Tunus'a açtığı 200 milyon dolar ülke ihracat kredisinin Tunus'ta iş yapan Türk firmalarına büyük kolaylık sağlayacağını, açılan ülke ihracat kredisi ile Türk firmalarının Tunus'ta daha çok proje üstleneceğini ve bu ülkeye ihracatımızı artıracağını belirtti. Bakan Çağlayan, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Türkiye İhracat Kredi Bankası'nın Tunus'a açtığı 200 milyon dolarlık ülke ihracat kredisi Türk menşeli yatırım malları ithalatında, Türk firmalarınca üstlenilen kamu yatırım projelerinin finansmanında ve genel olarak yüzde 85'i Türk menşeli mallar-hizmetler kullanılarak gerçekleştirilecek özel sektör yatırım projelerinin finansmanında kullanılacaktır.

Türkiye İhracat Kredi Bankası'nın Tunus'a 200 milyon dolar ülke ihracat kredisi açılmasını öngören anlaşma, bugün Eximbank yetkililerince imzalanmış olarak, Tunus Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı'na Tunus tarafınca imzalanmak üzere ibraz edilmiştir. Söz konusu anlaşma, Tunus Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Riadh BETTAIEB tarafından 19 Kasım 2012 tarihinde imzalandı. Sözkonusu kredinin yıllık faiz oranı yüzde 1.5, vadesi ise yatırım malları ithalatında 7 yıl, yatırım proje finansmanında ise inşaat dönemi hariç 10 yıl olacaktır. Açılan bu ülke ihracat kredisi; 2011 yılı itibariyle 800 milyon doları aşan Tunus'a yönelik ihracatımızın artmasına katkıda bulunmanın yanı sıra, gerek Türk firmalarının Tunus'ta daha fazla yatırım projeleri üstlenmelerine neden olacak ve gerekse Tunus pazarına ilk kez girmek isteyen firmalarımıza destek sağlayacaktır." (ANKA)

Haberx

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder