26 Kasım 2012 Pazartesi

ABD Vadelileri Konut Verileri Öncesi Sakin

ABD endeks vadelileri, konut başlangıçlarının Ekim ayında gerilediğini göstermesi muhtemel olan verilerin açıklanması öncesinde, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son iki ayın en büyük rallisini gerçekleştirmesinin ardından seviyesini çok değiştirmedi.

Schiff Nutrition International Inc., Bayer AG'nin şirketi satın almak için teklifini yükseltmemesinin ardından erken New York işlemlerinde yüzde 5.1'lik gerileme yaşadı. Whole Foods Market Inc., Alman işlemlerinde Goldman Sachs tarafından hisselerinin tavsiye edilmesiyle yüzde 2.7 değer kazandı.

S&P 500 Aralık vadelileri New York saatiyle 07:29'da yüzde 0.1 yükselerek 1,383.2 puana çıktı.Dow Jones'da işlem gören vadeli kontratlar ise değişmeyerek 12,738 puanda kaldı.

Paris'te bulunan KBL Richelieu Gestion analisti Benoit de Broissia, "Mali uçurum ve Avrupa ekonomisine yönelik endişelerin temel zeminleri hala devam ediyor. Moody's tarafından Fransa'nın notunun düşürülmesi, bölgedeki krizin etkilerini gözler önüne koyuyor. Bir gün risk alınıyor, bir gün alınmıyor. Görünürlük çok sınırlı ve piyasa herhangi bir yöne doğru aşırı tepki verebilir" dedi.

Moody's Investors Service dün ABD'de işlem saatlerinin bitiminden sonra Fransa'nın Aaa kredi notunu düşürdü. ABD hisseleri dün beklenenden iyi çıkan konut satışları ve Başkan Obama'nın mali uçurumun çözümüne yönelik güveninin tam olduğu açıklamalarının ardından S&P 500'e son iki ayın en büyük rallisini yaşatmıştı.

Bloomberght

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder