12 Kasım 2012 Pazartesi

Kredide Hızlı Büyüyen Akbank’ın 9 Aylık Net Kârı 1.9 Milyar TL


Akbank, 2012’nin ilk dokuz ayında 1 milyar 907 milyon TL net kâr elde ettiğini açıkladı. Bankanın toplam nakdi ve gayri nakdi kredileri yüzde 20’nin üstünde büyüyerek yaklaşık 107 milyar TL’ye çıktı.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “2012’nin ilk dokuz ayında büyüme ve kârlılıktaki başarılı performansımız güçlü pazar payı kazanımlarıyla devam ediyor. Ekonomimiz ve reel sektörümüzün daha büyük atılımlar yapması için kredi desteğimizi de artırarak sürdürüyoruz. 2011 yıl sonuna kıyasla yüzde 12 büyüyen toplam aktiflerimiz 156 milyar TL’nin üzerine çıktı. Aynı dönemde yüzde 20’nin üzerinde artışla yaklaşık 107 milyar TL seviyesine yükseltiğimiz nakdi ve gayri nakdi kredilerimizle Türkiye’nin büyümesine destek sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.

Kredilerde yılın ilk dokuz ayında pazar payı kazandıklarını belirten Binbaşgil, “960’ın üstünde şube, 4.000’den fazla ATM, 300.000’e yakın POS, internet ve mobil kanallardan müşterilerimize hizmet verdiğimiz Akbank Direkt ve diğer Alternatif Dağıtım Kanalları’ndan oluşan çok güçlü bir dağıtım kanalımız var. İlk dokuz ayda nakdi kredilerimiz sektörün üstünde bir büyümeyle yüzde 20 artarak 89 milyar TL’yi geçti. Gayri nakdi kredilerimiz de yüzde 21 civarındaki artışla yaklaşık 18 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu.

Genel Müdür, bankanın performansını paylaştı

* 2012 yılının ilk üç çeyreğinde KOBİ kredilerimiz yaklaşık yüzde 29 arttı.
* İhtiyaç ve konut kredileri başta olmak üzere  tüketici kredilerinde sektörün üzerinde bir büyümeyle pazar payı kazandık.
* Kredi Kartı kredilerinde ilk dokuz ayda sektörün üzerinde büyüdük.
* Tasarrufla ilgili hazırlanan eğitim programı ile tüm Türkiye’de 2.500’den fazla çocuk tasarrufa özendirildi. Bu dönemde hedefimiz 7.500 öğrencimize daha tasarrufla ilgili eğitim vermek.
* Toplam mevduatımız yüzde 10 gibi sektörün üzerinde bir büyümeyle 89 milyar TL’ye ulaştığı. TL mevduatlaryf yüzde 14’ün üzerinde büyüme kaydedildi.
* Akbank’ın Eurobond ihraçlarında pazar payı yüzde 22, sendikasyon kredilerinde yüzde 18’lere işaret ediyor. Bu rakam seküritizasyon kredilerinde yüzde 22.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder