12 Kasım 2012 Pazartesi

Tekin Esnafa Sordu Fitch Pazarı Gezdi mi?


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin , kredi derecelendirme kuruluşu Fitch yetkililerinin 2011 yılında Türkiye ’nin kredi notunu düşürürken Yenimahalle’de bir pazarı gezdiğini öne sürdü. Tekin, Yenimahalle’deki “o” pazara giderek esnafa “Not arttırımında da pazarı gezdiler mi?” diye sordu. Esnaftan gelen yanıtlar ise oldukça ilginçti. Kimi olayın olmadığını söylerken, kimi de Fitch yetkililerinin pazarı gezdiğini iddia etti.

2011 yılında Türkiye’nin kredi notunu düşüren kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bu sene Türkiye’nin kredi notunu BB+’dan yatırım yapılabilir seviye olan BBB-’ye yükseltti. Tekin, Fitch yetkililerinin Türkiye’nin notunu düşürdüğü 2011 yılında Yenimahalle’de bulunan bir pazarı gezdiğini iddia etti. Fitch’in not artırımı yaptığı sene aynı pazara gelip gelmediğinin araştırmak isteyen Tekin, esnafla tek tek sohbet etti. Fitch’in gelip gelmediğini soran Tekin’e kimi esnaf Fitch’in ne olduğundan sorarken, kimi esnafın da Fitch’i “fiş” olarak anlaması dikkat çekiciydi. Tekin bir esnafa, “Fitch pazara hiç geldi mi? sorusunu sordu. Esnaftan “Gelmedi” yanıtını alan Tekin, “Bu Fitch pazara gelmiyor ama milletin kaderini belirliyor” ifadesini kullandı. Bir diğer esnafa da “Fitch dolaştı mı buraları?” sorusunu soran Tekin, “Dolaştı” yanıtını aldı.

Ne Yazık ki Fitch Buraya Uğramamış

Esnaf ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Tekin, şunları söyledi:

“Uzun süredir Türkiye’nin gerçek gündemini ne yazık ki konuşamadık, unuttuk. Sanki Türkiye’de yoksulluk, işsizlik, sefalet yokmuş gibi. Biraz da dikkati çekmek için buraya geldik. Ekonominin gelişmesi dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yabancı kuruluşlara bağlı. Bunun bir tanesi de notumuzu yükselten Fitch’dir. Bir yıl önce notumuzu düşürdüğü için Sayın Başbakan haklı olarak çok şiddetli bir şekilde tepki gösterdi ama aynı tepkiyi göremedik. İşlerine gelince tepki, işlerine gelmeyincede övüşle karşılıyorlar. Acaba bu ekonomi kuruluşları bu kriterleri yaparken yurttaşlarımızla buluşuyor mu? Hangi verileri kullanıyor? Pazara uğradı mı? Ne yazık ki Fitch buraya uğramamış.”

Radikal

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder