12 Kasım 2012 Pazartesi

Devlet, Afet Konut Ücretlerini Bağışlamadı


Erzurum'da, son 8 yılda çeşitli afetler nedeniyle devlet tarafından yaptırılan 10 bin konut, hak sahiplerine teslim edildi. Ancak konutlara yerleşen hak sahiplerinin, 'Devlet alacağını affeder' düşüncesiyle borçlarını ödemede duyarlık göstermediği bildirildi.

Deprem, heyelan, sel gibi doğal afetler nedeniyle devlet, Erzurum genelinde 76 ile 100 metrekare arasında 10 bin konut yaptırıp, hak sahiplerine teslim etti. 1966 Varto, 1999, 2004 ve 2005 depremlerinde ev, ahır ya da iş yerleri hasar gören 10 bin vatandaşa, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde, toplam 10 bin konut yaptırıldı. Yaşanan afetlerden zarar görenlere devlet, 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl düşük ücretlerle konut yaparak teslim etti.

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, konut kredilerinin ödenmesinde vatandaşların duyarsız kaldığını söyledi. Aktürk, devletin yaptırdığı afet konutları için asla bağışta bulunmayacağını ifade etti.

Afet konutlarında oturan vatandaşların, 'Devlet affeder' yanlış inancı içerisinde olduğunu dile getiren Aktürk, söz konusu alacakların yıllık faiziyle hak sahiplerinden tahsil edileceğini ifade etti. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aktürk, hak sahiplerinden vefat etmiş olanların ise yasal verasetçilerinden, söz konusu borcun tahsil edileceğini kaydetti.

Afet konutlarında oturan ve kendilerine borç tebliği gelmeyen hak sahiplerinin, Ziraat Bankası Cumhuriyet Şubesi'nden giderek borçlarını öğrenebileceğine dikkat çeken Aktürk, "Ziraat Bankası, borçları tahsil ediyor. Vatandaşlarımızın, faiz yükü altına girmemesi için Ziraat Bankası Cumhuriyet Şubesi'ne gitmesi gerekiyor. Bankada borcu gözükmeyenler ile valilik binası üçüncü katımızdaki müdürlük binamıza gelerek borçlarını öğrenebilir. Çünkü devletimiz, bu konutları ücretsiz, bağış olarak değil, geri dönüşümlü kredi olarak verdi. Ödenmeyen borçlar faize biniyor. Devlet alacağını mutlak surette tahsil eder. Afet konutlarında borçlar hiç bir zaman affedilmemiştir." diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Abdurrahman Aktürk, ayrıca, kurum olarak son iki yıl içerisinde yaklaşık 2 bin 500 konut, ahır ve iş yeri yaparak, hak sahiplerine teslim ettiklerini sözlerine ekledi.

Star Gündem

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder