28 Kasım 2012 Çarşamba

Srap'taki Yolsuzluk İddiası

 Van Haber City Net Çekmedikleri kredinin geri istendiğini söyleyen vatandaşlar şaşkın. Dönemin sydv'den sorumlu vali yardımcısı Mehmet Yüzer O dönemde birimde görevli herkes işten çıkarıldı. İmza kendisine ait değilse sıkıntı oluşturmasına gerek yok. Vatandaş kendisine uzatılan evrakı okumadan imzalamayacak.

Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde bulunan Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP) Birimi'nde 4 yıl önce iş kurmak isteyen birçok vatandaşın dolandırıldığı iddiasıyla ortaya çıkan yolsuzlukla ilgili hukuki süreç devam ederken, almadıkları krediler için kendilerine ihtarname geldiğini söyleyen vatandaşlar sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyor.

Dönemin SYDV'den Sorumlu Van Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, 2008 yılında patlak veren yolsuzluk iddiası üzerine konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığını, böylesi bir süreçte daha fazla açıklamada bulunmanın doğru olmayacağını belirtmişti. Aradan geçen 4 yıl süresinde hukuki süreç devam ederken, adlarına düzenlenen sahte faturalarla alındığı gösterilen kredilerden dolayı mağdur duruma düştüklerini söyleyen onlarca vatandaş, geçen hafta içerisinde borçlarını ödemeleri konusunda kendilerine ihtarname gönderildiğini belirtti. Vatandaşlar, avukat aracılığı ile gönderilen ihtarnamede, kredi borçlarının en geç 1 hafta içinde ödenmesinin istendiğini, aksi halde icraya verileceklerinin belirtildiğini ifade etti. Sıkıntılarını anlatmak için SYDV Proje İzleme ve Değerlendirme Birimi'ne gittiklerini anlatan vatandaşlar, yetkili bulmakta sıkıntı yaşadıklarını anlattı.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, 2005 yılında 4 arkadaş olarak peçete fabrikası kurmak için başvuruda bulunduklarını fakat ilerleyen süreçte projelerinin kabul edilmediği yönünde kendilerine telefonla bilgi verildiğini vurgulayarak, "Bunun ardından 2 yıl önce eve gelen bir ekip, para alıp almadığımız yönünde tutanak tutarak dosyalarımıza ekleyip gitti. Şimdi ise borçlu olduğumuz ve ödememiz gerektiği yönünde ihtarname gönderildi. Kuruma gittiğimizde sistemin bizi borçlu gösterdiğini dile getiriyorlar ve bunun dışında bir bilgi vermiyorlar. Bizler gibi onlarca kişinin aynı durumda olduğunu öğrendik. Düzenlenen sahte faturalarla bu paralar çekilmiş. Benim ve diğer arkadaşlarımın imzası, izni olmadan kimse bu parayı çekemez. Burada 2008 yılında büyük bir yolsuzluk yaşandı ve biz almadığımız bir kredinin ceremesini çekiyoruz" iddialarında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan dönemin SYDV'den Sorumlu Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, 2008'de ortaya çıkan olayla ilgili o dönemde birimde görevli olanların hepsinin işine son verildiğini, başlatılan hukuki sürecin devam ettiğini vurguladı. İmzaların vatandaşlara ait olmadığının tespit edilmesi durumunda ilgili sorumluların gerekli cezai işleme tabi tutulacaklarını anlatan Yüzer, "Bu vatandaşlarımız, imzaların kendilerine ait olmaması durumunda sahte imzadan dolayı tazminat davası da açabilecek fakat imzalar vatandaşlarınsa talep edilen meblağı ödemek zorunda olacaklar. Vatandaş kendisine imzalatılan evrakı okumadan imzalamayacak. Oradaki memur, 'Kardeşim burayı da imzala' demişse ve vatandaş da okumadan imzalamışsa yapacak bir şey yok. İmza kendisine ait değilse sıkıntı oluşturmasına gerek yok" dedi.

Haber City

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder