13 Kasım 2012 Salı

Çin'de Krediler Toparlanma İyimserliğini Bozdu


Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'de yeni krediler Ekim'de yıllık bazda düşüş kaydederek, 7 çeyrek üst üste yavaşlamanın ardından Çin'deki toparlanma sinyallerini azalttı. Çin Merkez Bankası'nın rakamlarına göre Çinli bankalar, Ekim'de yuan bazından 505.2 milyar yuan kredi verdi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini kredilerin 590 milyar yuan olarak geleceği yönündeydi. Çin'de geçtiğimiz yılın aynı döneminde 586.8 milyar yuan kredi verilmişti. Komünist Parti'nin Pekin'deki liderlik değişimi devam ederken, bugün açıklanan rakamlar geçtiğimiz hafta ekonomik görünümdeki iyileşmeye işaret eden sinyallerin etkisini azalttı.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Zhang Ping, Çin'in bazı ülkelerdeki borç krizi ve durağan küresel büyüme gibi risklere karşı hazırlıklı olmasının gerektiğini söyledi.

Credit Agricole CIB'nin kıdemli ekonomist ve stratejisti Dariusz Kowalczyk, kredilerdeki düşüşün, bankaların Çİn dışındaki ülkelerdeki belirsizlik ve düşük kurumsal kârlar karşısındaki tedbirli tutumuna işaret ettiğine dikkat çekti. Şanghay Bileşik Endeksi Pekin saati ile 10:35'te yüzde 0.2 yukarıda seyretti. 

bloomberght

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder