20 Kasım 2012 Salı

İspanya Ev Alanlara Oturma İzni Verecek

İspanya Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Jaime Garcia-Legaz, iç talebin durağan olması ve iyileşme emaresi göstermemesi sebebiyle önümüzdeki haftalarda onaylanması beklenen planın, başta Çin ve Rus pazarlarını hedeflediğini söyledi. Emlak pazarında 2008 yılında yaşanan çöküşün ardından İspanya'da, 700 binin üzerinde satılmayan konut bulunuyor.

Müşterilerin kredilerini ödeyememesi sebebiyle İspanya'da binlerce eve el konulmuş durumda. Hükümet geçtiğimiz hafta, ödemede yapamayan ihtiyaç sahiplerinin tahliyesinin iki yıl ertelenmesini öngören bir kararname çıkardı.

Kurtarma programına başvuran diğer ülkelerden İrlanda 400 bin Euro değerinde, Portekiz ise 500 bin Euro değerinde ev satın alanlara oturma izni verme kararı almıştı.

Pazartesi yayımlanan verilere göre Eylül ayında İspanyol bankalarının elinde bulunan şüpheli alacaklar, verilen toplam kredinin yüzde 10.7'sine ulaştı. Bu da Ağustos ayındaki 179 milyar Euro'luk seviyeden 182 milyar Euro'ya yükseliş anlamına geliyor.

Euro Bölgesi, İspanyol bankaların sermayelerinin güçlendirilmesi için ülkeye 100 milyar Euro'ya kadar mali destek sağlama sözü vermişti. İspanya hükümetinin aynı zamanda, Avrupa Merkez Bankası'nın devreye girerek Madrid'in tahvillerini satın alabilmesi için kurtarma fonuna başvurması gündemde. Ancak hükümet, en azından bu yıl sonuna kadar böyle bir adım atmayacaklarının sinyalini verdi.

euractiv

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder