23 Ekim 2012 Salı

Türk Eximbank, TL Kredi Faiz Oranlarını İndirdi


Türk Eximbank, Türk Lirası kredi faiz oranlarını bir puan indirdi.

Türk Eximbank´tan konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"İhracat sektörü ve döviz kazandırıcı hizmetler sektörünün finansmana erişim imkanları Bankamızca yeniden değerlendirilmiş olup, kaynak maliyetleri de dikkate alınarak aşağıda belirtilen düzenlemeler yapılmıştır.

Bu çerçevede Kısa vadeli TL kredileri, TCMB kaynaklı Reeskont TL Kredisi, Döviz Kazandırıcı Hizmetler TL Kredisi ve TL cinsinden kullandırılan orta-uzun vadeli İşletme Sermayesi ve Yatırım Kredisi faiz oranları (Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Köprü TL Kredisi değişken faiz opsiyonu hariç) 1 (bir) puan indirilmiştir.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası´nın (TCMB) "İhracat Reeskont Kredisi Uygulama Talimatı" ile Bankamıza tanınan 5 milyar ABD doları tutarındaki limit dahilinde uygulanmakta olan Reeskont Kredisinde, TL kaynak talebinde bulunan firmalarımızın finansman ihtiyaçlarının daha etkin bir şekilde karşılanmasını teminen 180 gün vadeli TL kullanımlar için belirlenmiş olan sınırlama kaldırılmıştır. 

Bu çerçevede, Dış Ticaret Sermaye Şirketleri (DTSŞ) 90 milyon ABD doları, diğer firmalar ise 50 milyon ABD doları karşılığı TL tutarında firma limitinden yararlanabileceklerdir.

22.10.2012 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenlemeler hakkında ilgili birim ve şubelerinizin, bu şube ve birimleriniz aracılığıyla müşterilerinizin/ üyelerinizin bilgilendirilmesini önemle rica ederiz." 

Finanstrend

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder