22 Ekim 2012 Pazartesi

Samaras, AB'den Krediyi Hızlandırmasını İstedi

AB liderlerinden 31,5 milyar Avroluk kredi dilimi almakta başarısız olan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, kredinin hızlandırılmasını istedi.

Avrupa Birliği (AB) liderlerinden 31,5 milyar avroluk kredi dilimi almakta başarısız olan Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ülkesinin zor durumda olduğunu belirterek kredinin hızlandırılmasını istedi. AB devlet ve hükümet başkanlarının Brüksel'deki zirvesinde Yunanistan'a yeni kredi diliminin serbest bırakılması için troykanın (AB Komisyonu, AvrupaMerkez Bankası ve IMF) raporunun beklenmesi kararının ardından,Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşmeler de yapan Samaras, basına yaptığı açıklamada, "İşşizlik rakamları kabus gibi ve işsizlik aşırılığı besliyor. AB'li ortaklarımız pozisyonumuzu anlıyor. Yeni yardım dilimi acilen serbest bırakılmalıdır" dedi.

Samaras, 130 milyar avroluk kurtarma paketinden yeni kredi diliminin gelmemesi halinde 16 Kasım'da nakitsiz kalacakları uyarısında bulundu.Krizdeki bankalarına sermaye takviyesi ve borç servisi için acilen 31,5 milyar avroya ihtiyaç duyan Yunanistan'a yeni kredi diliminin verilmesinin, Mali programın rayına oturtulmasının ardından önümüzdeki haftalarda Avro Bölgesi maliye bakanlarınca onaylanması bekleniyor.

Bu arada Merkel'in ardından Fransa Cumhurbaşkanı Hollande da önümüzdeki günlerde Atina'yı ziyaret edeceğini açıkladı. AB zirvesinden çıkan kararda, Atina ve troykanın uygulanan Mali programı güçlendirecek politikalar konusunda anlaşmaya yanaşması memnuniyetle karşılanmış, Avro Bölgesi maliye bakanlarının troykanın raporunu bekleyip gerekli kararları alacakları belirtilmişti. Yunan hükümetinin taahhütlerini hayata geçirme kararlılığını ve halkın bu yöndeki çabasını öven AB liderleri, kemer sıkmaya ve gelirleri artırmaya yönelik önlemlerin ve yapısal reformların ilerletilmesini ve uygulamanın hızlandırılmasını istemişti.

Haberler.com

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder