17 Ekim 2012 Çarşamba

KTTO ile İş Bankası Arasında Protokol İmzalandı

Çerkez, esnaf, zanaatkar ve iş insanlarının çok ciddi sıkıntılar içerisinde faaliyet gösterdiklerine işaret ederek,
“Bu protokolle kendilerine biraz olsun bir hayat bağı ulaştırmış olacağız” dedi

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ile Türkiye İş Bankası arasında, Oda üyelerine cazip koşullarda nakdi kredi kullandırılmasına ilişkin kredi protokolü imzalandı.

KTTO’da bugün yer alan protokol imza töreninde KTTO Başkanı Günay Çerkez, Türkiye İş Bankası KKTC Şube Müdürü Selami Kaçak, KTTO Yönetim Kurulu üyeleri ile TC İş Bankası üst düzey yöneticileri hazır bulundu.

Protokole göre, KTTO üyelerine en geç Kasım ayı sonuna kadar başvuru yapmaları durumunda, uygun şartlarda kredi imkanı sağlanıyor. Çerkez İki Aylık Çalışmanın Ürünü Protokol imza töreninde konuşan KTTO Başkanı Günay Çerkez, Türkiye İş Bankası yetkilileri ile iki ay kadar önce biraraya gelerek çalışma yaptıklarını anlattı.

Ekonominin ciddi sıkıntılar içerisinde bulunduğu dönemde, çok uygun fiyatlarda kredilerin temini konusunda nasıl bir işbirliği yapabilir diye görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Çerkez, “O ziyaretten sonra iki tarafın ekiplerinin yürüttüğü çok ciddi bir çalışmanın neticesinde, bugün iki tarafı da mutlu edecek bir protokole imza atmak için biraya geldik” dedi. Protokolle, KTTO üyelerine çok uygun şartlarda Sterlin ve TL bazında krediler temin edileceğini dile getiren Çerkez, “Üyelerimize, müracaatlarını en geç Kasım ayı sonuna kadar yapmaları durumunda, şu an piyasada görülmemiş uygun şartlarda krediler verilecektir. Kredilerin detayları üyelerimize duyurulacaktır. Bu kredi talebi, Kasım ayından sonra da devam ederse bunu bilahare günün şartlarına göre protokolü güncelleştirerek devam edeceğini de üyelerimize bildirmek istiyorum” diye konuştu.

Çerkez, esnaf, zanaatkar ve iş insanlarının çok ciddi sıkıntılar içersinde faaliyet gösterdiklerine işaret ederek “Bu protokolle kendilerine biraz olsun bir hayat bağı ulaştırmış olacağız” dedi. Kaçamak KTTO Kıbrıs Ekonomisinin Lokomotifi Türkiye İş Bankası KKTC Şube Müdürü Selami Kaçamak, KTTO’nun tüm dünyaca tanındığını vurgulayarak, KTTO’nun ekonominin lokomotifi, hatta kalbi olarak nitelendirilebileceğini söyledi.

Türkiye İş Bankası’nın çok uzun yıllardan beridir KKTC’de bulunduğunu anımsatan Kaçamak, “İş Bankası burada büyük misyonlar üstlenmiştir. Biz de bu misyonumuzun hala devam ettiği fikrindeyiz” diye konuştu. Kaçamak sözlerine şöyle devam etti: “Buranın ekonomisine katkıda bulunmak temel misyonumuzudur. Kıbrıs Türk Ticaret Odası da ekonominin kalbi, beyni olduğu için yakın tarihte, iki ay önce ziyaret edip, işbirliği olanaklarını araştırdık ve daha sonra ekiplerimizin çalışması neticesinde ortaya güzel bir işbirliği imkanı çıktı. Ekonomiye katkımızın, KTTO aracılığı ile olacağını ümit ediyorum.” 

GündemKıbrıs

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder