31 Ekim 2012 Çarşamba

8 Ayda Yüzde 25 Büyüdü


Kredi kartlarında yılın ilk sekiz ayında en fazla büyüyen banka belli oldu. En yakın rakibine yüzde 5 fark attı.

Kredi kartı pazarında 2012'nin ilk sekiz ayında en fazla büyüyen banka Vakıfbank oldu. Yılın ilk sekiz ayında yüzde 25 büyüyeme gösteren vakıfbank en yakın rakibine yüzde 5 fark attı. bu dönemde kredi kartı cirosunu 961 milyona çıkaran Vakıfbank pazara payını ise yüzde 3.95'e çıkardı. Vakıfbank'ı aynı dönemde yüzde 19.8 büyüme gösteren Bank asya katılım Bankası izledi.

Aynı dönemde kredi kartı cirosunu 529 milyon liraya ulaştıran Bank Asya pazar payını ise yüzde 2.08e çıkardı. FinansGündem'in yaptığı analize göre Bank Asya Katılım Bankası'nı aynı dönemde kredi kartı cirosunda yüzde 19.3 büyüme gösteren Akbank izledi.

Akbank aynı dönemde kredi kartları cirosunu  milyar 100 milyon liraya, kredi pazar payını da yüzde 16'ya çıkardı. Aynı dönemde yüzde 10 büyüme gösteren Türkiye İş Bankası pazar payını yüzde 1.19'a kredi kartı cirosunu ise 3 milyar 625 bin liraya çıkardı. Aynı dönemde kredi kartı cirosunu  milyar 879 milyon liraya çıkaran Yapı Kredi Bankası'nın pazara payı ise yüzde 17.37 oldu. Yapı Kredi'nin kredi kartı cirosundaki büyüme oranı ise yılın ilk sekiz ayında 8. olarak gerçekleşti. kredi kartı cirosunda yılın ilk sekiz ayında lider olan Garanti Bankası ise yüzde 7 oranında büyüyerek toplam kart cirosunu 5 milyar 103 milyon liraya, kredi kartı cirosundaki pazar payını da yüzde 17.2'ye yükseltti. Yılın ilk sekiz ayında kredi kartı cirosunu en fazla büyüten üç banka Vakıfbank, Bank asya ve akbank oldu. Kredi karta pazarında etkin olan bankaların büyüme oranları daha düşük kalırken, bu alanda büyümeye istekli olanlarınsa daha agresif büyüme stratejisi çizdikleri dikkat çekti.

Finans Gündem

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder