22 Ekim 2012 Pazartesi

Konut Kredisi Faizlerindeki İndirim Rüzgarı Hız Kesmiyor


İlk olarak Merkez Bankası'nın faiz indirimi açıklamasından sonra, konut kredisi faizlerihızla düşüşe geçti. Konut sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldüren gelişme sonrasında bankalar, faiz oranlarını geriye çekmeye devam ediyor.
Yüzde 1 faiz oranının altında birçok banka yer alırken 10 yıllık vadelerde aylık taksitler 1380 liraya kadar gerilemiş durumda. Türkiye ekonomisinde önemli bir paya sahip olan inşaat ve gayrimenkul sektöründe konut kredisi faizlerinin düşmesi, yeni projeler için de düğmeye basılmasına neden oldu.
Birçok konut ve ofis projesinin tanıtıldığı son 2 aylık süreçte inşaat şirketleri, yeni projelerinde startını verdi. İstanbul'un yanı sıra İzmir, Ankara ve Bursa'da hayata geçirilen projelerde dikkat çekiyor.
Her hafta hazırlanan tabloya göre DD Mortgage 120 ay vadeli konut kredisi için yüzde 0,92 oranında, Şeker finans yüzde 0,94 oranında, Yapı Kredi yüzde 0,97 oranında faiz uyguluyor. DD Mortgage'da aylık taksitler 1380 lira, Şeker Finans'ta 1393 lira şeklinde ödeniyor.
Uğurcan TOKAY/emlaktasondakika.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder