23 Ekim 2012 Salı

Stüdyo Dairede Yeni Bir Trend Yaratıyor

Gayrimenkul sektöründe stüdyo konutları tasarımla harmanlayıp yeni bir akım yaratmak için yola çıkan Cathay İleri Projeler’i kuran Ahmethan Yılmaz, bu doğrultudaki ilk projesi olan Stüdyo 24’ün inşaatını hızla sürdürüyor.

Ahmethan Yılmaz, Türkiye’de artan genç nüfus ve ihtiyaçların farklılaşması nedeniyle özellikle yalnız yaşayanlara yönelik dekorasyonlu konutlar ürettiklerini belirterek, “Bunu gerçekleştirmek için Emlak Konut GYO ile birlikte Isparta kule’deki Stüdyo 24 projemize başladık. Sadece küçük metrekareli konutlardan oluşan bu markamızı kentin merkezi noktalarında da hayata geçireceğiz” dedi.

Üç Farklı Dekorasyon

Yılmaz, Stüdyo 24 markası için bir İtalyan Baroncelli mimarlık ofisiyle çalıştıklarını anlatarak, farklılaşan konut alıcılarının talebine cevap verebilmek için ulaşılabilir fiyatlı, rezidans hizmeti olan ve tasarımı yapılmış daireler inşa ettiklerini söyledi. Yılmaz, projedeki konutları üç farklı dekorasyonla yaptıklarını vurgulayarak,  “Daireleri modern, kozzy ve pop olarak tasarlıyoruz. Bunların tarzları birbirinden farklı ama hepsi gençlere hitap ediyor. Kapı kolları, elektrik prizleri, banyo dolapları, fayanslar ve yer döşemeleri özel olarak üretiliyor” dedi.

Her Şey Aidata Dahil

Projedeki tasarımı yapılmış daireleri rezidans hizmetleri ve sosyal alanlarıyla birlikte sattıklarını açıklayan Yılmaz, şunları söyledi:
“Burada her şey aidatın içine dahil olacak. Konutla birlikte bir paket satıyoruz. Metrekare başına 3 TL aidat alacağız. Ama bu aidatın karşılığı olarak tüm rezidans hizmetleri verilecek. Resepsiyon, lobi, fitness, açık havuz, oda temizleme, kapalı garaj, oto kuaför, lobi, kuru temizleme, kuaför, toplantı odası, cep sineması, teras ve vale olacak. 38 metrekarelik dairenin 110 lira aidatı olacak.”

% 15 Prim Yaptı

Ahmethan Yılmaz, projeden ilk alanların kazanması için fiyatları uygun tuttuklarını anlatarak, “Haziran ayında satışa çıktık ve 150 tane dairemizi sattık. Fiyatlarımızda şimdiye kadar yüzde 15 artış oldu” diye konuştu. Projede Albaraka, Halk Bankası ve Denizbank’tan kullandırılacak kredinin yanı sıra yanı sıra, farklı ödeme planları uyguladıklarını anlatan Yılmaz, “3’er ay vadelerle 4 tane yüzde 25 ödeme alıyoruz. Yüzde 50 peşin verenlere ise kalanı iki eşit taksitle ödeme imkanı sunuyoruz. Peşin alım indirimi yapmıyoruz. Çünkü fiyatlar zaten uygun” dedi.

’120 Ayda Parasını Çıkartacak’

Ahmethan Yılmaz, konutlar bittikten sonra kiralama hizmeti de vereceklerini belirterek, SPK’ya kayıtlı Nova Değerlemeye yaptırdıkları ekspertize göre 78 bin liraya satılan 38 metrekarelik stüdyo dairenin 650 lira kira getirisinin belirlendiğini söyledi. Konutların kiraya verilmesi durumunda 120 ayda kendini amorti edebileceğine işaret eden Yılmaz, “10 yıllık kredi 10 yıllık kira geliriyle ödenebilecek. Kiralama garantisi vermiyoruz ama bu daireler kolayca kiraya verilebilecek. Kurumsal firmalarla da görüşmeler yapıyoruz. Bu şekilde toplu kiralama taleplerine de karşılık vereceğiz” görüşünü dile getirdi.

İnşaat Hızla Yükseliyor

Yılmaz, projede inşaatın da hızla yükseldiğini belirterek, “2 kulede 490 daireden oluşan projemiz 15 kattan oluşacak. Şu anda 5. Kattayız. Kabanın yarısı bitti. Tüm imalatın ise yüzde 22’sindeyiz. Erken teslim olabilir ama taahhütte bulunmuyoruz.  2014 Temmuz’da konutları teslim edeceğiz. 38 ile 207 metrekare arasında 1+0, 1+1 ve 2+1 dairelerden oluşan projede yaklaşık 500 konut bulunuyor. 3 tipte örnek dairenin bulunduğu projede satış ofisi de farklı tasarımıyla dikkat çekiyor.



Günün Projesi/Corridor

Sur Yapı'dan Yüzde 20 İndirimli "Koridor"

Sur Yapı, Güneşli’de sanayi alanlarının yerine inşa ettiği Corridor projesini satışa çıkardı. 270 milyon lira yatırım değeri bulunan projede lansman ve peşin alım indirimleriyle konutlara yüzde 20 indirimle sahip olmak mümkün.

505 konuttan oluşan Corridor projesi, 2 tane 19 katlı, 5 tane de 6 ila 8 katlı bloklardan oluşuyor.42 metrekarelik stüdyo dairelerden 337 metrekarelik 4+1 tiplerine kadar farklı konutların bulunduğunu projede, dairelerin çoğunluğunun 1+1 ve 2+1’lerden meydana geliyor.  Toplamda 78 bin metrekare inşaat alanı bulunan projede konutların yanı sıra 53 tane mağazaya da yer veriliyor.
Temmuz ayında ön satışa çıkan projede lansman için geçerli olan yüzde 10 indirim devam ediyor. Bunun yanı sıra projeden konutları peşin ya da banka kredisiyle alanlara yüzde 10 ek indirim daha yapılıyor. Ayrıca projede yüzde 40 peşinat ile 36 ay vade farksız,  yüzde 25 peşine 60 ay yüzde 0,65 vade farkı ödeme seçenekleri de sunuluyor. Projenin 2014 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yakın Plan

Yeri: Güneşli
Yapımcı firma: Sur Yapı
Teslim tarihi: 2014
Toplam konut sayısı: 505
Konut fiyatı: 1+1-4+1

 

Müteahhitlerden Dönüşüm İçin Ortak Şirket Kurma Kararı Geldi

Tüm Türkiye’yi etkisi altına alan kentsel dönüşüm sürecinde önemli rol üstlenmesi beklenen müteahhitlerden işbirliği haberi geldi. Bazı İzmirli inşaat müteahhitleri, büyük çaplı dönüşüm projelerini gerçekleştirebilmek için güç birliği yapıyor.

İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Necip Nasır,dönüşümün sosyal bir proje olduğunu ve uygulama safhasında sıkıntılar yaşanabileceğini, ancak vatandaşların dönüşümden korkmaması gerektiğini dile getirdi. Dönüşüm sürecine müteahhitler olarak kendilerinin de hazırlandığını söyleyen Nasır, İzmirli müteahhitler olarak sermaye yetersizliği sorununu aşmak amacıyla bir güç birliği şirketi kurmak için çalışma başlatıldığını belirti. Nasır, şunları söyledi:

 “Gelecek 10 yılda inşaat sektöründe en büyük ivmeyi İzmir gösterecek. Bunu gören İstanbullu gruplar, İzmir’de pozisyon almaya başladı. İzmirli müteahhitler, sermaye yetersizliği nedeniyle ulusal ve uluslararası alanda bugüne kadar birçok fırsattan yararlanamadı. İzmir Ticaret Odası’na kayıtlı müteahhitlerin ortak olabileceği şirketin kuruluş çalışmalarını 2013 yılında tamamlayacağız. İki aydır yüzer kişilik gruplar halinde ilçelerde toplantı yaptık. Kurumsal ve güçlü bir yapı üzerine kurulu bir şirket oluşturmayı planlıyoruz. Tüm ilçe belediye başkanları bu girişime sıcak bakıyor. Üç hesap uzmanı ve 10 kişilik hukuk kurulu çalışıyor. Bu şirket, büyük ihalelere girebilecek, kendisi de proje üretebilecek.”

315 Bin Konut Dönüşecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verilerine göre 315 bin konutun dönüştürüleceği İzmir’in, 3 büyük kent arasında konut açığı olan tek il olduğunu ifade eden Nasır, İzmir’deki bu büyük çaplı dönüşümün gerekli projelerin ortaya konması durumunda hızla tamamlanabileceğini, bunun için de öncelikle ilçe belediyelerine önemli görevler düştüğünü söyledi.

Üç Bölgede Planlama Başladı

İzmir’deki ilçe belediyelerine proje çalışmaları için destek olacaklarını belirten Nasır, şunları anlattı: “Seçim sürecine girilmiş olmasının proje çalışmalarını ötelemesinden endişe ediyoruz. İzmir’de Karşıyaka, Narlıdere ve Konak’ta planlama çalışmaları başladı. Bizim önerimiz kent merkezine yakın bölgelerin ilçe belediyeleri tarafından projelendirilerek müteahhitler tarafından yapılması. Arsa değeri düşük ve merkeze uzak bölgelerde gecekondu dönüşümü projelerini ise büyükşehir belediyeleri ve TOKİ üstlenmeli” diye konuştu.

DASK’tan Van’a 112 Milyon TL

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı Van depreminin birinci yıldönümünde şehri ziyaret etti. Yazıcı, Van’da depremden önce zorunlu deprem sigortalı konut sayısının 7 bin 300, sigortalılık oranının yüzde 9 olduğunu belirterek,
“DASK olarak depremden sonra bölgede zorunlu deprem sigortası poliçe üretimini durdurmadık. Dolayısıyla 23 Ekim’deki depremde konutu zarar görmeyen ev sahipleri sigorta yaptırabildiler. Bu sigortanın faydasını da 9 Kasım’da meydana gelen ikinci depremde gördüler.

Kurumumuz iki depremin ardından zorunlu deprem sigortası bulunan konutların hasar incelemesini koşulların elverdiği ölçüde hızla yaparak 6 bin 512 konut için toplamda 112 milyon lira ödeme yaptı. DASK’ın kuruluşundan beri bir depremde yaptığı en büyük hasar ödemesi Van için oldu” dedi.
Büyük depremlerin sigortalı konut artışında önemli rol oynadığını da vurgulayan Yazıcı, “Son birkaç yıl zorunlu deprem sigortası her yıl ortalama yüzde 9’a yakın bir büyüme gösteriyordu. Van’da yaşanan deprem nedeniyle 2011’de bu artış yaklaşık yüzde 12,5 oldu. Bu artışın yüzde 5’i Van depreminden sonra gerçekleşti” diye konuştu.

Van’daki sigortalılık oranının yüzde 9’dan yüzde 21’e yükseldiğini söyleyen Yazıcı, “18 Ağustos’ta yürürlüğe giren Afet Sigortaları Yasası’yla birlikte sigortalı konut sayısı Türkiye genelinde 4,4 milyona yükseldi” dedi.

Yüzde 1 Peşinat Alıyor Kalanı 2013’e Öteliyor

Kuzu Grup, bayrama özel fırsatlar sunuyor. Buna göre projeden konut sahibi olmak isteyenler yüzde 1 peşinat verip yüzde 75’ini banka kredisi kullanabiliyor. Kalan yüzde 24’lük kısım ise Aralık 2013’e erteleniyor. Projenin satış ofisi bayramın ilk günü hariç açık olacak. Kuzu Grup’un, Emlak Konut  ile birlikte Bahçeşehir’de geliştirdiği Spradon Vadi, 1037 konut ve 1 adet ticari üniteden oluşuyor. 28 ve 30 katlı iki kulenin yanı sıra 5 tane de 9 ve 12 katlı bloğun bulunacağı projenin teslim tarihi Ocak 2014.

Süreyyapaşa’da Mağaza Kiralamalarına Başladı

Yılmaz İnşaat tarafından hayata geçirilen Kiptaş projesi Fuaye Süreyyapaşa’da yer alan Fuaye Çarşı mağazaların ön kiralama sürecine başlandı. 60 mağazadan oluşan Fuaye Çarşı 12 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip. Toplam kiralanabilir alanı 7 bin 200 metrekare olan çarşıda yer alacak zincir market markası da dikkat çekiyor. Fuaye Çarşı'da, geniş bir meydan ve meydanın çevresinde kafeler ve lokantalar yer alıyor. Fuaye Çarşı’da farklı sektörlerde mağazalara yer veriliyor.

Yılmaz İnşaat tarafından inşaatı süren Fuaye projesi, 1. ve 2. etapları sahiplerini buldu. Toplam 626 konuttan meydana gelen projenin 2013 ortası itibarı ile teslim edilmesi planlanıyor.

Lansman Fiyatları Bayramda da Sürecek

Uluhan Grup’un yeni projesi Tac Mahal’in ön satış kampanya fiyatları Kurban Bayramı boyunca devam edecek. Fiyatların 74 bin liradan başladığı projede, kredisiz, faizsiz, vade farksız ve kefilsiz, 50 aya kadar vade imkânı sunuluyor.

Tac Mahal'in yalnızca bölge açısından değil, İstanbul ölçeğinde de görkemli bir residence projesi olduğuna değinen Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen, kampanyalı ön satış fiyatlarının bayram sonunda değişeceğini belirterek, sundukları büyük avantajın emsal projelerde bugüne kadar görülmediğine vurgu yaptı.

Uluhan Grup olarak güçlü bir sermaye sahip olduklarını, bu sayede müşterilerini grup olarak kendilerinin finanse ettiği ifade eden Bilgen, müşterilerinin talepleri doğrultusunda ödeme planı hazırladıklarının altını çizdi.

Apart Kiralama Sistemi İle Kira Garantisi Veriyor

Esenyurt’ta yükselen Life in Vera’da farklı bir çalışmaya imza atılıyor. Vera Rent tarafından hazırlanan sisteme göre, ev sahipleri konutunda kalmadığını zamanlarda ev apart kiralama sistemiyle kiraya verilebiliyor. Vera Rent tarafından kiralama garantisi de veriliyor. 1+0’dan 1+1’e, 2+1’den 3+1’e farklı konut seçenekleri sunan Life in Vera, Vera Group tarafından hayata geçiriliyor. 30 dönümlük arazi üzerinde yükselen yaşam merkezinde 458’i apart olmak üzere toplam 1056 bulunuyor. Tüyap Fuar Merkezi’ne 7, Atatürk Havalimanı’na 15 ve otogara 20 dakikalık mesafede konumlanan projede, 1 ve 2. etabın satı devam ediyor.

Milliyet

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder