30 Ocak 2013 Çarşamba

Tatar Krediler 40 Milyondan 750 Milyon TL'ye Ulaştı



Maliye Bakanı Ersin Tatar, TC İş Bankası Lefkoşa Şube Müdürü Selami Kaçamak ile görüştü, sektördeki gelişmeler ele alındı.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, “Türkiye’nin öncü bankalarından biri olan İş Bankası’nın ülkemizde verdiği kredi miktarları ciddi artış göstermiştir. 4 yıl önce 40 Milyon TL olan kredi miktarının bugün 750 Milyon TL’ye ulaştığını öğrendim. Piyasalara güven ve dolayısıyla kredi hacmindeki gelişme diğer bankaların da ayni şekilde portföylerini geliştirmeleri ülke ekonomisine ivme kazandıracaktır diye düşünüyorum” dedi

Türkiye Cumhuriyeti İş Bankası Lefkoşa Şubesi Müdürü Selami Kaçamak ve yardımcısı Bülent Efekan ile bugün bakanlıkta bir araya gelen Maliye Bakanı Ersin Tatar, sektördeki gelişmeler hakkında banka yetkilileriyle sohbet etti. Özelde TC İş Bankası’nın ülkemizdeki faaliyetlerinin ve yatırımlarının, genelde ise bankacılık sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede faiz oranlarının düşmesi de dile getirildi.

İş Bankası Lefkoşa Şube Müdürü Selami Kaçamak, KKTC’de son 5 yılda İş Bankası’nın verdiği kredi miktarının 40 Milyon TL’den 750 Milyon TL’ye çıktığını ve bankanın KKTC’deki kredi faiz oranlarının da sürekli düşme eğiliminde olduğunu ifade etmesini memnuniyetle karşılayan bakan Tatar şöyle konuştu:

Tatar: Mali disiplin yönetimi sektöre güven getirmiştir

“KKTC’de özellikle kendi dönemlerinde başarı ile yürütülen bütçe disiplini, mali disiplin ve Türkiye ile imzalanan ekonomik iş birliği protokolünün getirileri bankalar tarafından da gözlemlenmekte ve piyasaya kredi verme imkanı yaratılmaktadır.

Yatırımlar, stratejik ekonomik hamleler, reel sektör yatırımları, bankaların KKTC piyasasına kaynak aktarmayı da beraberinde getirmiştir. Bu bağlamda mutluluk vericidir ki sadece İş Bankası’nın son 5 yılda ülkemizde verdiği kredi 750 Milyon TL’ye ulaşmıştır. Tüketicilere ve işletmelere yönelik verilen kredilerin 5 ile 10 yıl arası vadelerle verilmesi de ayrı bir olanaktır.

Reel ekonominin sürdürülebilir bir yapıya gelmesi için faiz oranlarının düşmesi de önemlidir ve memnuniyet vericidir. Piyasalara güven ve dolayısıyla kredi hacmindeki gelişme diğer bankaların da ayni şekilde portföylerini geliştirmeleri ülke ekonomisine ivme kazandıracaktır diye düşünüyorum.”

Kıbrıs Postası

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder