9 Ocak 2013 Çarşamba

Gösterge Tahvilin Bileşik Faizi Yüzde 6,24'e Kadar Geriledi



Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 6,24 seviyesine kadar geriledi.

Güne yüzde 6,38 seviyesinden başlayan gösterge tahvilin bileşik faizi, Hazinenin bugün düzenlediği ihalelerin olumlu sonuçlanmasının ardından gelen alımların etkisi ile yüzde 6,24 seviyesine kadar geriledikten sonra şu dakikalarda yüzde 6,28 seviyesinde bulunuyor.

Ata Portföy Fon Yönetim Direktörü Cem Tözge, ihalede oluşan faiz oranlarının beklentinin altında olmasının piyasa faizlerinin gerilemesine yol açtığını söyledi.

Hazinenin bugün düzenlediği ihalenin sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Tözge, geçen haftaki yoğun satışlar sonrası yukarıda oluşan faiz seviyelerinden ihalelere yüksek ilgi olduğunun görüldüğünü belirterek, Özellikle ROT'a giden yüksek teklifin ve düşük karşılama oranının piyasa faizlerine moral verdiğini söyledi. Tözge, ihalede oluşan faiz oranlarının da beklentinin altında olmasının piyasa faizlerinin gerilemesine yol açtığını vurguladı.

Piyasaların yarın da yapılacak 2 önemli ihaleyi dikkatle takip edeceğine işaret eden Tözge, "Hem yeni gösterge tahvil hem de 10 yıllık tahvil ihalesine gelecek olan talep yüksek olursa faiz cephesinde bugün kısmi toparlanan morallerin daha da kuvvetlendiğini görebiliriz. Gösterge tahvilin bileşik faizinin şu anki koşullar altında 6,50-6,00 aralığında hareket etmesini beklemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Haberler

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder