29 Ocak 2013 Salı

Artan Konut Projesi Sayısı Kredi Taleplerini de Artırdı



SON yıllarda Kastamonu genelinde büyük bir gelişim gösteren konut sektörü, alıcıların da rağbetiyle atılımına devam ediyor. İnsanların genelde orta gelir seviyesinde olduğu Kastamonu’da ev sahibi olmak isteyen vatandaşların imdadına da bankaların verdiği konut kredileri koşuyor. Bu kapsamda ING Bank Kastamonu Şube Müdürü Mustafa Ertürk, gazetemize genel bir değerlendirmede bulundu. Ertürk, genel itibari ile bakıldığında konut kredilerindeki faiz oranlarının düşüşe geçtiğini belirtirken, dip rakamlardan verildiğini sözlerine ekledi. Yaşanan kış mevsimi ve soğuk hava şartlarının konut kredisi taleplerini etkilemediğinin de altını çizen Mustafa Ertürk, konut kredilerindeki ödeme zamanlarının 12 aydan 120 aya kadar zaman aralıkları arasında değiştiğine değindi.

ING Bank Şube Müdürü Ertürk, 75 bin ve 100 bin TL’lik kredilere talebin daha fazla olduğuna dikkat çekerek, bu anlamda bakıldığında konut sektöründe Kastamonu’da imar adına projeleri olanlara, Kastamonu vatandaşlarının alım gücüne oranla konut yapılması gerektiğine işaret etti. Bu oranların da 75 bin ve 100 bin TL arasında olduğunu vurgulayan Ertürk; “Bu oranlardaki satışlarda sıkıntı olmaz. Çekilen krediler, bankamızın konut kredisi taleplerine baktığımızda, fazla miktarda ve rahat ödenebilecek durumda. Yüksek rakamlar ciddi anlamda vatandaşları zorluyor” dedi.

Mustafa Ertürk, konut alıcılarının gerçek anlamda kendilerine göre hesaplamalarla bankaya geldiğini, konut kredileri kapsamında evlerini ipotek ettirdikleri için temkinli davrandıklarını ve bu anlamda kendilerine göre belirtilen oranlar arasında bir rakam belirlediklerini sözlerine ekledi. Her geçen gün sayıları artan ve Kastamonu’ya yeni bir yüz kazandıran konutlara karşın, kredi taleplerinin de fazla olduğuna değinen Ertürk, bu taleplerin yüzde 30’unun Kastamonu dışından olduğuna da dikkat çekti. Yaşama amaçlı alınan konutlarda bu oranın yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Mustafa Ertürk; “Yapılan projeler ve kentsel dönüşüm ile ilgili şehrimizde gidilecek daha çok yol olduğunu düşünüyorum” dedi.

Doğru Söz Gazetesi

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder