13 Ocak 2013 Pazar

20 Yaşın Üzerindeki Konutlar için Konut Kredisi Kullanılabilir mi?



20 yılın üzerindeki konutlar için kredi kullanılmaz düşüncesi birçok banka için kritik bir unsur değildir. Banka için önemli olan kredi kullandıracağı konutun kolaylıkla satılabilme potansiyeldir.

Kat mülkiyeti veya kat iitifakı alınmış ve tapuda tapunun niteliğinin belirtildiği kısımda; daire, konut, ev,mesken vb. ifadelerin olması durumunda kulanılacak kredi, konut kredisi olarak değerlendirilir. Konut kredisi kullanımında banka, teminat olarak kredi kullanılacak evi ipotek altına alır.

20 yılın üzerindeki konutlar için kredi kullanılmaz düşüncesi birçok banka için kritik bir unsur değildir. Banka için önemli olan kredi kullandıracağı konutun kolaylıkla satılabilme potansiyeldir. Borcun ödenmediği durumda konut, kolaylıkla borca karşılık nakite dönüşebiliyor mu? sorunun cevabı konutun yaşına kıyasla çok daha önemli bir kriterdir.

Kredilendirilecek konutun deprem riski altında olması ve zarar görme riskinin yüksek olması (ahşap yapılar gibi) kredi kullanımını olumsuz etkileyen faktörlerdendir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder