16 Ocak 2013 Çarşamba

Emeklilik İçin Umut Doğdu



Yükselen faiz oranları emeklilik fonlarına biraz olsun nefes aldıracak. Hollanda devlet tahvili getirisi bu yıl sonunda yaklaşık yüzde 3 civarında olacak, hemen hemen verimlilik şimdikinin iki katına çıkacak.

İtalya ve İspanya gibi ülkelerde durum normale döndükçe bir karşı hareket oluşuyor; Euro Bölgesindeki güçlü Kuzey ülkelerine daha az para akışı oluyor ve faizler yükseliyor. Şu anda faiz oranlarında bir düzelme ve normalleşme başlamış durumda. Tarihsel olarak yüzde 3 faiz oranı hala düşük, ama emeklilik fonları için büyük bir umut kaynağı.

ABN Amro yatırım stratejisti Ben Steinebach, tarihin en düşük seviyesinde olan Alman ve Hollanda faiz oranlarının son haftalarda yüzde 2,5 ila yüzde 3’e çıkmasının ekonomiye canlılık getireceğini tahmin ediyor ve yükselen faizlerin bu ülkelerde bir enflasyona yol açacağını düşünmüyor.

Steinebach: "Şu an için henüz aşırı bir enflasyon görmüyorum, hatta ABD'de bile. Şimdilik, dolar önemli bir para birimi olarak güçlü konumunu koruyor ve ABD kendi bütçe açığını kapatmasında bir sorun yaşamıyor. Ancak, yatırım yapılan her bin dolar devlet borcuna gidiyor. Bu anlamda dünya çapında ekonomiye bir fren yapılmış oluyor, gerek ABD ve gerekse Avrupa'da yüksek kamu borcundan dolayı ekonomik büyüme gerçekleşmiyor.”dedi.

Son Haber

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder