22 Ocak 2013 Salı

5 Yıllık Kredi Faizini 18 Ayda Çıkartacak




Yüzde 8 maliyetle 5 yıllık krediye yüzde 40 faiz ödeyeceğini hesaplayan alıcı, parasını 18 ay için yüzde 40 prim vadeden Vadi İstanbul'a yatırdı.

1 Ayda Yüzde 3 Kazandıran Projede Evlerin Yüzde 40'ı Satıldı.

Aydınlı Grup, Artaş Grup ve Keleşoğlu İnşaat imzasıyla Şişli Kemerburgaz'da yükselen Vadi İstanbul projesinde patronlar konut alıcısının 18 ayda yüzde 40 kazanç elde edeceğini söyledi. Para piyasaları arasında yer alan yatırım enstrümanları arasındaki hiçbir getirinin 18 ay için yüzde 40 vermediğini belirten Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, bu durumun kredili alımlarda da avantaj olduğunu belirtti. Nitekim yıllık konut kredisi faizi yüzde 10. Bu projede ise en az evin değerinin yüzde 25'i peşin olarak verildiği için maliyet yüzde 8'lere kadar geriliyor. Bu durumda 18 ayda yüzde 40 getiri elde eden bir yatırımcı evi 5 yıl vadeli kredi ile alırsa 18 aylık primi 5 yılda bankaya ödemiş oluyor.

Peşin Alan çok karlı

Artaş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, bu hesabı yapan müşterilerin yüzde 50'sinin bankadan kredi kullanarak ev sahibi olduğunu aktardı. Peşin alım gerçekleştiren ise şimdiden her 100 bin lira için 18 ayda 40 bin liralık getiriyi cebine koyacağını hesaplıyor. Süleyman Çetinsaya, “Bugüne kadar öngörülerimizde yanılmadık. Bizden ev alan karlı çıktı bunda da farklı olmayacakî şeklinde konuştu. Son dönemde sektörde yaşanan olumsuzluklara da değinen Çetinsaya, maddi sıkıntıya giren firmalara yönelik hukuki yaptırımların yerinde olacağını finansal hesabın iyi yapılması gerektiğini söyledi. 

Ciro hedefi 2 milyar dolar

Projede evlerin metrekare fiyatı ortalama 5 bin 400 lira olarak veriliyor. 6 Aralık'tan bu yana ise ev fiyatlarının yüzde 3 oranında değerlendiği gözleniyor. Fiyatlar 1+1'lerde 394 bin liradan başlıyor ve 5+1 dublekslerde 1 milyon 882 bin liraya kadar çıkıyor. Arsa haric 1 milyar 500 milyon lira yatırımla hayata geçirilen projede ilk etabın maliyeti 300 milyon lira, projeden hedeflenen ciro ise 2 milyar dolar olarak veriliyor.

2 etap için kollar sıvandı

3 etap halinde yükselecek Vadi İstanbul'da 1'nci etap konut adası olarak tasarlandı. Toplam 8 bloktan meydana gelen projede 1111 konut olacak ve teslimler 2014 yılının Kasım ayında gerçekleşecek. lu etapta Aralık ayından bu yana 440 konutun satış işlemleri tamamlandı. Finanscılar, doktorlar, mühendisler, pilotlar, sanatçılar ve gazetecilerden yoğun talep olduğunu belirten Ömer Faruk Kavurmacı, "2'nci etap karma, 3'cnü etap ise yine konut ağırlıklı olacak. İkinci etap ve 3'ncü etapta KDV yüzde 18 olarak uygulanacak. İkinci etapta daha çok ticari ünitelere yer verilecek. Maslak'a alternatif olacak ancak Maslak'ın dezavantajlarını taşımayacak. Güvenlik üst noktada ve geniş bir alanda sağlanacak" dedi. 

35 bin kişiye ev sahipliği yapacak

Projenin en büyük sanayi dönüşüm alanına sahip olduğunu belirten Keleşoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, " Vadi İstanbul projesi tamamlandığında 35 bin kişiye ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin ilk özel metrosuna da sahip olacak olan Vadi İstanbul içerisinde 240 metrekarelik ofis alanı, 700 metre uzunluğunda cadde ve 28 bin metrekare alanlı cadde mağazaları, 48 bin metrekare toplam alanlı 4 ve 5 yıldızlı otelin yanı sıra bir de alışveriş merkezi bulunuyorî şeklinde konuştu. Kentsel dönüşüm ile ilgili görüşlerini de aktaran Keleş, Türkiye'de 40-50 kurumsal şirketle dönüşümün başarıya ulaşamayacağını bunun için en az 1000 kurumsal şirkete ihtiyaç olduğunu da kaydetti.

Emlak Bugün

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder