4 Şubat 2013 Pazartesi

Eximbank'tan Kredilere Düzenleme



Türk Eximbank, ülke ekonomisindeki olumlu gelişmeler ile istikrarın kalıcılığının bir sonucu olarak, kaynak maliyetlerinin gelişimi ve piyasa faiz oranlarının genel seyri doğrultusunda TL ve döviz kredilerinde düzenlemeler yapıldığını duyurdu.

Kullandırılacak Türk Lirası Kredilerinde

Reeskont Kredisi, Sevk Öncesi İhracat Kredisi,Sevk Öncesi İhracat Kredisi-KKTC,Sevk Öncesi İhracat Kredisi-Kalkınmada Öncelikli Yöreler(KÖY),İhracata Hazırlık Kredisi,KOBİ-İhracata Hazırlık Kredisi,Dış Ticaret Şirketleri Kredisi,Turizm Kredisi,Uluslararası Nakliyat Pazarlama Kredisi,Yurtdışı Fuar Katılım Kredi faiz oranlarında 0,25 ile 1.50 puan aralığında indirimler yapıldı.

Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Köprü Kredisinin mevcut durumda var olan sabit ve değişken opsiyonlu ve 180. günde faiz, 360, 540 ve 720. günlerde anapara ve faiz ödemeli 360 gün vade ve söz konusu vadelerde yeni bir faiz düzenlemesi ve Döviz Kazandırıcı Hizmetler Kredisi ve Gemi İnşa ve İhracatı Finansman Programı Kredileri kredi faiz oranlarında 2,25 ile 4,25 puan aralığında indirimler yapıldı.

Döviz Kredilerinde Düzenleme

Kullandırılan T.C.Merkez Bankası kaynaklı döviz cinsinden “Reeskont Kredisine 120 gün vade opsiyonunun yanı sıra ilk 60 günü Bankanın kaynaklarından fonlanacak 180 gün vade opsiyonu getirilerek ve bu kredilerde faiz oranı Libor/Euribor+% 1, 75 olarak belirlendi.

Döviz Kazandırıcı Hizmetler Kredisi ve Gemi İnşa ve İhracatı Finansman Programı Kredileri faiz oranlarının diğer döviz kredi faiz oranlarıyla uyumlu seviyelere çekilmesini teminen 180 gün,360 gün iki taksit ve 540 gün tek taksit vade opsiyonlarında  0,25 puan,720 gün tek taksit vade opsiyonunda ise 0,50 puan indirim yapıldı.
Yurtdışı Müteahhitlik Hizmetleri Köprü Kredisinin mevcut durumda var olan 180. günde faiz, vade sonunda ise anapara ve faiz ödemeli 360 gün vade seçeneğinin yanı sıra yine 180.günde faiz, 360, 540 ve 720. günlerde anapara ve faiz ödemeli 720 gün vade seçeneği oluşturularak söz konusu 720 gün vade seçeneğine ait faiz oranı, krediye ilişkin 360 gün vadenin 0,25 puan daha üzerinde belirlendi.

Yurtdışında marka yatırımlarını geliştirmeyi hedefleyen firmalarımıza uzun vadeli finansman imkanı sağlayacak olan Marka Kredisi faiz oranlarında 0,50 puan indirim yapıldı.

En uygun konut kredisi için konut kredisi hesaplama aracı kullanılarak, istenilen kredi tutarı ve vadede göre bütçeye uygun taksit miktarları hesaplanabilir.

En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada? Bankaları Karşılaştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder